AD' Iniciatives Socials AD' Iniciatives Socials

Teràpia ocupacional

Teràpia ocupacional

Què és el centre BAULA?

El Centre de Teràpia Infantil Baula neix amb l’objectiu de satisfer les necessitats de l’infant amb dificultats en el desenvolupament. Treballem des de la disciplina de la Teràpia Ocupacional amb la finalitat de promoure l’autonomia, la qualitat de vida i el benestar de l’infant i la seva família en la seva vida diària.

Estem especialitzats en el model d’ Integració Sensorial de Jean Ayres, un model teòric i d’intervenció que ens ajuda a entendre molts dels comportaments dels nens. Atenem nens amb dificultats en l’aprenentatge, en el comportament o en el desenvolupament, com disfuncions associades a l’autisme o altres trastorns, dificultats motores o de coordinació, hipo-hipersensibilitats a estímuls sensorials, hiperactivitat, dificultats durant activitats diàries com vestir-se o alimentar-se, etc. Conductes que la majoria de vegades estan associades a dificultats en la integració sensorial.

Quins serveis oferim?

Quan ens arriba un nen al servei de BAULA , iniciem un procés de recopilació d’informació per tal de determinar si el nen es pot beneficiar o no del servei, a través de qüestionaris estandarditzats i una primera entrevista familiar.

Si creiem que sí que es pot beneficiar del servei, s’estableix llavors una avaluació de les capacitats de l’infant on es determinen les seves fortaleses i necessitats actuals, a través de:

  • Avaluacions estandarditzades
  • Observacions clíniques estructurades
  • Observacions clíniques a través del joc
  • Entrevista familiar
  • Entrevistes amb altres professionals (escola, altres educadors)

Amb tota aquesta informació i conjuntament amb la família, s’estableixen els objectius d’intervenció basats en les necessitats de l’infant, prioritzant en allò que més preocupa l’entorn familiar.

El Pla d’Intervenció que es marcarà dependrà de les necessitats de cada infant i dels objectius marcats en el procés de valoració. Es realitzarà un seguiment en l’àmbit familiar i escolar, proveint d’estratègies adients per a cada cas, orientat als pares i mestres.

Últimes notícies

Esperamos con muchas ganas escuchar al Dr. Aritz Aranbarri el próximo 16 de noviembre. Nos hablará sobre el modelo Denver (ESDM) de atención temprana a niños con autismo.

Ha començat la campanya del 012 sobre l'Autisme! Esperem que arribi a molta gent!

Llegir més ...

Us recomanem aquesta xerrada del Cosmo Caixa de la nostra companya de COADI, la neuropsicòloga Berta Salvadó.

Us fem arribar la informació sobre el 1er Congrés de la Síndrome STXBP1 a Barcelona. Llegir més ...

Hola soy la abuela de un niño autista .quisiera información si es posible .sobre MMS .si es cierto que cura y hay mejoras gracias. He visto un video de Andreas Kalcker .