AD' Iniciatives Socials AD' Iniciatives Socials

Teràpia ocupacional

Teràpia ocupacional

Què és el centre BAULA?

El Centre de Teràpia Infantil Baula neix amb l’objectiu de satisfer les necessitats de l’infant amb dificultats en el desenvolupament. Treballem des de la disciplina de la Teràpia Ocupacional amb la finalitat de promoure l’autonomia, la qualitat de vida i el benestar de l’infant i la seva família en la seva vida diària.

Estem especialitzats en el model d’ Integració Sensorial de Jean Ayres, un model teòric i d’intervenció que ens ajuda a entendre molts dels comportaments dels nens. Atenem nens amb dificultats en l’aprenentatge, en el comportament o en el desenvolupament, com disfuncions associades a l’autisme o altres trastorns, dificultats motores o de coordinació, hipo-hipersensibilitats a estímuls sensorials, hiperactivitat, dificultats durant activitats diàries com vestir-se o alimentar-se, etc. Conductes que la majoria de vegades estan associades a dificultats en la integració sensorial.

Quins serveis oferim?

Quan ens arriba un nen al servei de BAULA , iniciem un procés de recopilació d’informació per tal de determinar si el nen es pot beneficiar o no del servei, a través de qüestionaris estandarditzats i una primera entrevista familiar.

Si creiem que sí que es pot beneficiar del servei, s’estableix llavors una avaluació de les capacitats de l’infant on es determinen les seves fortaleses i necessitats actuals, a través de:

  • Avaluacions estandarditzades
  • Observacions clíniques estructurades
  • Observacions clíniques a través del joc
  • Entrevista familiar
  • Entrevistes amb altres professionals (escola, altres educadors)

Amb tota aquesta informació i conjuntament amb la família, s’estableixen els objectius d’intervenció basats en les necessitats de l’infant, prioritzant en allò que més preocupa l’entorn familiar.

El Pla d’Intervenció que es marcarà dependrà de les necessitats de cada infant i dels objectius marcats en el procés de valoració. Es realitzarà un seguiment en l’àmbit familiar i escolar, proveint d’estratègies adients per a cada cas, orientat als pares i mestres.

Professionals

col1 col2 col3
ADN Girona ADN Girona
Maika Tro Laia Arias
Directora i Terapeuta Ocupacional Terapeuta Ocupacional
Últimes notícies

Si no has visto este vídeo animado sobre el autismo, no te lo puedes perder! Lo puedes utilizar para explicar el autismo al resto de niñas y niños del colegio de tu protagonista con autismo. Compártelo! pincha aquí: Llegir més ...

Èxit de participació a les segones jornades organitzades per AD Iniciatives Socials sobre #TEAF Trastorn de l'Espectre Alcohòlic Fetal. Serveis com Baula, Centre Desenvolupament Infantil I Atenció Precoç i Equip ADN cap davanters en el tractament.

Us convidem a escoltar el programa de Catalunya Ràdio L'ofici d'educar sobre l'#autisme. Necessitem més programes com aquest? clica aquí: Llegir més ...

Us recomanem la jornada Informativa sobre els Trastorns de l'Espectre Alcohòlic Fetal (TEAF): Diagnòstic i Tractament. Per assistir-hi: postadoptiu@adgirona.org