AD' Iniciatives Socials AD' Iniciatives Socials

Teràpia ocupacional

Teràpia ocupacional

Què és el centre BAULA?

El Centre de Teràpia Infantil Baula neix amb l’objectiu de satisfer les necessitats de l’infant amb dificultats en el desenvolupament. Treballem des de la disciplina de la Teràpia Ocupacional amb la finalitat de promoure l’autonomia, la qualitat de vida i el benestar de l’infant i la seva família en la seva vida diària.

Estem especialitzats en el model d’ Integració Sensorial de Jean Ayres, un model teòric i d’intervenció que ens ajuda a entendre molts dels comportaments dels nens. Atenem nens amb dificultats en l’aprenentatge, en el comportament o en el desenvolupament, com disfuncions associades a l’autisme o altres trastorns, dificultats motores o de coordinació, hipo-hipersensibilitats a estímuls sensorials, hiperactivitat, dificultats durant activitats diàries com vestir-se o alimentar-se, etc. Conductes que la majoria de vegades estan associades a dificultats en la integració sensorial.

Quins serveis oferim?

Quan ens arriba un nen al servei de BAULA , iniciem un procés de recopilació d’informació per tal de determinar si el nen es pot beneficiar o no del servei, a través de qüestionaris estandarditzats i una primera entrevista familiar.

Si creiem que sí que es pot beneficiar del servei, s’estableix llavors una avaluació de les capacitats de l’infant on es determinen les seves fortaleses i necessitats actuals, a través de:

  • Avaluacions estandarditzades
  • Observacions clíniques estructurades
  • Observacions clíniques a través del joc
  • Entrevista familiar
  • Entrevistes amb altres professionals (escola, altres educadors)

Amb tota aquesta informació i conjuntament amb la família, s’estableixen els objectius d’intervenció basats en les necessitats de l’infant, prioritzant en allò que més preocupa l’entorn familiar.

El Pla d’Intervenció que es marcarà dependrà de les necessitats de cada infant i dels objectius marcats en el procés de valoració. Es realitzarà un seguiment en l’àmbit familiar i escolar, proveint d’estratègies adients per a cada cas, orientat als pares i mestres.

Últimes notícies

Avui ha estat un gran dia. Amb la defensa de la meva tesi s'acaba una llarga etapa. Agraeixo a tots els que meu donat suport i al gran equip humà que tinc al darrera, però sobretot a les super mares i els super pares que tenen cura i es preocupen perquè els seus fills avancin cada dia. Mil gràcies!

Interessant dispositiu per detectar crisis epilèptiques!

Este vídeo de la National Autistic Society nos explica cómo las mujeres con autismo también pueden tener dificultades a nivel sensorial.

Llegir més ...

Equip ADN us recomana aquest curs organitzat per Educatio. Llegir més ...

A partir de demà et pots inscriure!